zaterdag 16 juni 2007

Nieuws|Real Madrid ziet Brazilië instemmen


Robson de Souza, beter bekend als Robinho, zal zondagavond definitief in actie kunnen komen voor Real Madrid. De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA, die de speler toestemming gaf om deel te nemen aan het belangrijke competitieduel tegen Real Mallorca.


De aanvaller had zich namelijk op 12 juni moeten melden op het Braziliaanse trainingskamp, waar men zich voorbereid op de aanstaande Copa America. Ondanks het feit dat een bondscoach in zijn recht staat om een speler veertien dagen voor aanvang van een eindtoernooi op te eisen, bleef Robinho in de Spaanse hoofdstad.


De Madrilenen hadden namelijk tot woede van de Braziliaanse voetbalbond vrijstelling verkregen van de FIFA. “De Braziliaanse voetbalbond heeft besloten om Robinho deel te laten nemen in het laatste competitieduel van Real Madrid. De club heeft toegegeven op de hoogte te zijn van de rechten van de nationale voetbalbond en de consternatie die het heeft veroorzaakt.”


Overigens kreeg Daniel Alves van de CBS ook toestemming om in het laatste competitieduel van Sevilla tegen Villarreal in actie te komen. Real Madrid en Sevilla strijden op de laatste speeldag samen met Barcelona om de Spaanse landstitel.Mahamadou Diarra (Real Madrid) en Frederick Kanouté (Sevilla) zullen ook dit weekend van de partij zijn. De Malinese internationals zagen ook hoe hun clubs er bij de FIFA er in slaagden om hun los te weken bij de nationale selectie, maar Diarra was daar opvallend genoeg totaal niet blij mee.


“Ik begrijp dat Real Madrid voor zijn belangen opkomt, maar het gedrag van de FIFA is schandalig", liet Diarra weten in L'Equipe. “Ze kleineren het Afrikaanse voetbal en Afrika in het algemeen. Bovendien zitten Kanouté en ik in de shit omdat de mensen hier in Mali denken dat wij degenen zijn die een uitweg hebben gevonden om niet voor ons land te hoeven uitkomen.” (Voetbalzone.nl)

Geen opmerkingen: