zondag 10 juni 2007

Van Nistelrooy redt Real Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond een hele belangrijke stap richting de Spaanse landstitel gezet. Dankzij twee doelpunten van Ruud van Nistelrooy speelde het op het nippertje gelijk bij Real Zaragoza (2-2), terwijl Barcelona thuis tegen Espanyol op hetzelfde moment de overwinning uit handen gaf (2-2).

Zaragoza kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Diego Milito, nadat even daarvoor Iván Helguera tegenstander Pablo Aimar belemmerde. Met een rake kopbal bracht Van Nistelrooy zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Een mooi solo van Aimar werd door Milito bekroond met zijn tweede treffer, nadat hij Roberto Carlos en Iker Casillas op het verkeerde been zette. Van Nistelrooy stond in de slotfase wederom op de goede positie om de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen.

Barcelona leek lange tijd de grote winnaar van de avond te worden, maar in de voorlaatste minuut voltrok zich voor de Catalanen een waar doemscenario. Een slimme bal van Iván de la Peña werd door Raúl Tamudo genadeloos afgestraft. De aanvaller had zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet, maar de achterstand werd door Lionel Messi ongedaan gemaakt. De Argentijn tikte met de hand de gelijkmaker achter doelman Carlos Kameni en rondde na rust een aanval subliem af.

Sevilla kon niet profiteren van het puntverlies van beide grootmachten. Op bezoek bij Real Mallorca kwam het niet verder dan een gelijkspel (0-0). Het gemis van Frederick Kanouté en Alexandr Kerzhakov deed de Andalusiërs de das om, al speelde Luis Fabiano als enige spits. In de tweede helft kreeg hij gezelschap van Ernesto Chevantón.

Als Real op de laatste speeldag thuis wint van Real Mallorca is de landstitel een feit. Barcelona, dat op bezoek moet bij Gimnástic heeft evenveel punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Real. Sevilla moet het laatste duel met Villarreal in ieder geval winnen en is ook dan nog afhankelijk van de concurrentie. (Voetbalzone.nl)