zaterdag 16 juni 2007

Transfers|'Dudek naar Real Madrid'

Jerzy Dudek gaat mogelijk van de ene internationale topclub naar de andere. Volgens de Spaanse krant AS heeft de voormalig Feyenoorder een akkoord bereikt met Real Madrid, waar hij tweede keeper moet worden achter Iker Casillas.



Dudek speelde afgelopen jaren bij Liverpool, maar zijn contract bij de Britse club loopt komende zomer af. Real Madrid kan hem dan ook transfervrij overnemen. De transfer is volgens de krant zo goed als rond, het enige voorbehoud is nog de positie van Real-coach Fabio Capello. De Italiaan is een fan van Dudek en wil de Pool graag binnenhalen. Moet Capello komende zomer echter vertrekken bij Real, dan wordt de transfer mogelijk alsnog afgeblazen.


Tussen 1996 en 2001 stond Dudek onder contract bij Feyenoord, waar hij uitgroeide tot één van de beste keepers van Europa. In augustus 2001 maakte hij de overstap naar Liverpool, maar in Engeland bleek hij niet zo solide als in Nederland. De eerste drie seizoenen was hij weliswaar eerste keus, maar onomstreden was hij nooit. Zijn hoogtepunt kwam in mei 2005, toen hij met Liverpool de Champions League won. Enkele weken hierna trok Liverpool echter Jose Reina aan, waarna de rol van Dudek uitgespeeld was. (FCupdate.nl)

Geen opmerkingen: